PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrıçanın Kutsal Ayakları

mistressea
07-12-2006, 08:03
Ben yazar-araştırmacı Elvin Azar. Fetisizm.com'a katkıda bulunmak amacıyla, yayınlanmış kitaplarımdan küçük alıntıları foruma eklemeyi sürdürüyorum:

AYAKLAR VE TANRISALLIK

- Uzak doğu bilgeliği Tantra’ya göre ayaklar insan ile kutsal olanın kesişme noktasıdır! “Guru” veya “devata”nın ayaklarına dokunan tapınıcı böylelikle tanrısallığa dokunmuş olur. İnananlar guru’nun ayaklarını yıkarlar, hatta bazen suyunu dahi içerler; yokluğunda sandaletlerine tapınırlar.

- Tantra'da kadın ayakları Guru’nun ayakları kadar önemli ve tapınılasıdır!

Hymns to the Goddess, John Woodrooffe (Arthur Avalon) s. vi
Kubjika Tantra der ki: "Ne zaman biriniz bir kadının ayaklarını görün, o ayaklara bir guru’nunkiler gibi tapın”

- Hinduizmde Ulu Ana Devi'nin (İÖ 8.000 yılından beri dünyanın çeşitli bölgelerinde, farklı adlarla tapılan bir bolluk tanrıçasının -örn. Anadolu'da Kibele- Hindistan'daki yansıması) ayakları kutsaldır.

Hymns to the Goddess, John Woodrooffe (Arthur Avalon) s. 64
3
Ey Devi! Bu gün bana zarif davran,
Çünkü ben,
Ölümsüzlük içkisinin özünün tek ve yegane pırıltılı doruğu olan
senin güzel lotus ayağını öpen bir tapınıcınım.
(...)
Ey Anne! Bırak kalbim senin lotüs ayağında bilgece düşüncelere dalıp gitsin.

5
Ey Anne! Lotüs ayağının dibinde doğru tefekküre dalayım,
(...)
Ey Anne! Ayakların acılarımızın iyileştiricisi, yaralarımızın şifacısıdır.

6
Senin lotüs kokulu,
Sandaletlerinden bal damlayan,
Aydan damlayan nektarlı ayakların (...)

14
Ey Anne! Sana selam olsun!
Lotus ayaklarının üzerinde tefekkür eden,
Bu ilahileri söyleyenleri fethet.
Avuçlarından zenginlik, arzuların gerçekleşmesi ve özgürlük dökülen.

Kutsal Ana’ya 1000 Övgü; Derleyen Prof. V Krishnamurthy
290. Ulu Ana! Lotüs Ayakların gördüğüm yegane sığınak.
263. Ulu Ana! Ne olur aklımı sadece ayaklarının şaşaa ve kutsallığına konsantre olmaya yönelt. (...) Onlar benim mi?
378. Ulu Ana! (...) Benim bütün mutluluklarım Lotüs Ayaklarının dibinde sana dua olsun.
389. Ulu Ana! Benliğim Lotüs Ayaklarının üzerinde sana sunulan taç yapraklarıdır.
391. Ulu Ana! Kutsal isimlerini gün boyu zikrederim. Her zikrim Lotüs Ayaklarının üzerinde sana sunulmuş taç yaprakları olsun.
416. Siva’nın sol yarısı olan anneme saygılar olsun. Siva, senin lotüs benzeri duyarlı ayaklarınla Ölüm tanrısına vurdu ve rishi Markandeya (Hinduizmde bir ünlü bilge)’yı kurtardı.
463. Annem! Ayakların kalbimde yatıyor.
470. Ulu Ana! Korunmasızların korunağı. Biz daima Lotüs Ayaklarına meditasyon yapar, dalar gideriz.
471. Ulu Ana! Şefkati sınırsız olan. Biz daima Lotüs Ayaklarına meditasyon yapar, dalar gideriz.
472. Anne! Kurtaran ve yeniden canlandıran. Biz daima Lotüs Ayaklarına meditasyon yapar, dalar gideriz.
473. Anne! Ona inananları Vedaların ve Darshanas ların tüketemediği bilgi ve bilgelikle gecikmeden kutsayan. Biz daima Lotüs Ayaklarına meditasyon yapar, dalar gideriz.
474. Anne! Ona inananların doğum ve ölüm döngülerinin kötü ilmiklerini koparan. Biz daima Lotüs Ayaklarına meditasyon yapar, dalar gideriz.
475. Kutsal Ana! Doğan güneş gibi, nar çiçeği gibi kızılsın. Biz daima Lotüs Ayaklarına meditasyon yapar, dalar gideriz.
476. Kutsal Ana! (...) yemyeşilsin. Biz daima Lotüs Ayaklarına meditasyon yapar, dalar gideriz.
477. Kutsal Ana! Asuraları (bir tanrı grubu) Yerle bir edip dünyayı kurtaran Kali kadar karasın. Biz daima Lotüs Ayaklarına meditasyon yapar, dalar gideriz.
478. Kutsal Ana! Bembeyazsın. Biz daima Lotüs Ayaklarına meditasyon yapar, dalar gideriz.
571. Ulu ana sarsawati Devi! (...) Bu müridine Lotüs Ayaklarında tapınma olanağı ver.
583. Kraliçe Ana Kunti Devi!
676. Anne! Indra gibi tanrılar Lotüs Ayaklarıma tapmayı özlüyorlar.
694. hRunmadhya-sthite Devi! Bizim tüm eylemlerimizi gözlüyorsun. Akıllarımızı, bizi kutsal ayaklarına yaklaştıracak davranışlara yönlendir.
781. Ulu Ana! Aklım hata yaptığı zaman en azından ağırlığımı Lotüs Ayaklarının üzerine gözyaşı şeklinde dökmeme izin ver. Beni sadakatle ağlat.
840. Devi! Lütfen beni Jnana (bilgi) ve Bhakti (sadakat) meyvalarıyle kutsa, böylece başımı Lotüs Ayaklarında dinlendireyim ve özgürleşeyim!
876. Ulu Ana! Eylemlerdeki arzuyu anlama yeteneğinin gerisindeki Sakti’sin. Lotüs Ayaklarına kapanırım.
924. Bana iyilikler lütfet Devi, ayakların sonsuzluğa kadar başımın üzerinde dinlensin. Ayakların tüm evrenin sığınağıdır.
930. Devi, yetersizlikler ve endişelerle dolu alnımı Lotüs Ayaklarına yastık gibi dayamak ve şefkatli kucağında çaresizce ağlamak özgürlüğünü verdin; ve üstün bir anne olduğun için sapmalarımı affettin.

- Kara Kali olarak da anılan ve Indiana Jones filmlerinin 2.sinde yer alan korkunç tanrıçanın da ayakları mitlerde hep ön plandadır. Fakat bu tanrıça bir çeşit katildir; boynunda kesik erkek kafalarından bir kolye vardır! Çok vahşi bir tanrıçadır Kali; kocası Şiva’yı bile altına alıp ezebilir ayakları ile. İlginç olan ise Kali'nin eşi Siva’yı ezmeye başladığı zaman Siva’nın cinsel organının sertleşmesidir!

Mit özet olarak şöyledir: Bir seferinde Kali yıkma eğiliminin “yularını serbest bırakır”. Fakat yıkım gücü öylesine sonsuzdur ki, dünyanın tümden yok olacağından korkan Şiva kendini ayaklarının altına atarak çiğnetir ve böylece dünyayı kurtarır. Fakat bu ezilme sırasında Şiva cinsel olarak uyarılır ve organı sertleşir. Sözün özü erkeğe cinsel arzu veren ayaklar kavramı en fazla bİr katil tanrıçanın mitlerinde ortaya çıkmış olduğunu söyleyebiliriz.

kaanbirker
07-12-2006, 10:06
Saygıdeğer Elvin, Ben bunu kamboçya seyhatimde siam rapp te kayıp şehir olan orada angkhor watt 'a yaptığım gezilerimde ki bir çok tapınakta gördüm, şivanın ve lötüsun bir çok hikayesini dinledim, mistik tanrıların gücü ve ayakalar orada gercekten cok anlamlı işlenmişti,hele krala sadece dans eden kızların yılan gibi kıvrılan ayakları ve elleri sanki vucudunu icine doğru alıyordu, büyülenmiştim, 11911

11912

11913. Tapınakların ne zaman yapıldığını Apsaraların ayaklarının duruşuna göre belirliyorsunuz. Ayakların ikisi de aynı yönde ise 11.yüzyıl, topuklar birleşik ayaklar üçgen şeklinde açıksa 9.yüzyıl a ait olduğunu anlıyorsunuz. Apsaralar kralın dansçıları ve insani varlıklar. Tanrı değiller. En azından kralın Apsaraları öyle. Aslında tanrısal şeylerken, el değmeden göğe çekilmişler. Bin yıl öncesini bu kadar net ve berrak olarak görebilmek için rehbere bile ihtiyacınız yok. Her şey o kadar açık resmedilmiş ki. Budizm’in çıkışını, Apsaraları, o günkü hayatları anlamak için Tanrı Vişnu’nun hikayesini anlatmadan geçmek olmaz. Hatta her şey yarım ve anlamsız kalır.isterseniz bunuda daha sönra size özelimde anlatayım cok güzel anılar ve anlatımlar yakalamıstım orada,gercek bir tanrı ve tanrica hissetmenize sebe olacak bir cok deneyimleri eksinlikle hissediyorsunuz,sevgiyle kalın Sn Elvin Hanım,

kilotlucorapbitiricisi
07-12-2006, 17:17
guzel kitapmıs gercekten hosuma gitti acaba bende bulabilirmiyim ?

DEEPFRİZE
07-12-2006, 19:14
Elvin Hanım teşekkürler! güzel bir iş ama pek bilgimiz yok paylaşımlarınızla bilgilenip kültürleniyoruz bizim oraları görme şansımız olmadı diğer arkadaşlar gibi ama olsun sağlık olsun illa anlamak için oraya gitmeye lüzüm yok okumak kafi tekrar ELİNİZE SAĞLIK
:::::::::beni yıkan laf :::::::bugünü yaşıyorsam yarının seni bana getireceğine inandığım içindir

mistressea
08-12-2006, 05:04
Asparaları ülkemizde tanıyan çok az kişiden biri olman sevindirici. Angkhor watt da Tomb Rider ile büyük ün kazandı ve buraları görmüş olman büyük şans :-) Burası yeri değil, ama Apsaralar, Hinduizm zamanının sanat perileri idi ve özgür cinsellikle ilgileri vardı. Sonra Vedizm (ki çok eşliliğe, rastgele sekse ve tanrılara seks ile ulaşma inancına engel getirmeye başlamıştır) ile konumları kısıtlandı. Ayakların kutsallkla ilgileri de giderek unutturuldu. Bu işin içinde çok farklı gerçekler vardır ve burası bu konuları konuşmanın yeri değil. Şimdi reklam gibi olacak ama, insan da söylemeden duramıyor: Çıkacak kitabımda bunları anlatıyorum. Açıklayıcı mesajın için teşekkürler.

Saygıdeğer Elvin, Ben bunu kamboçya seyhatimde siam rapp te kayıp şehir olan orada angkhor watt 'a yaptığım gezilerimde ki bir çok tapınakta gördüm, şivanın ve lötüsun bir çok hikayesini dinledim, mistik tanrıların gücü ve ayakalar orada gercekten cok anlamlı işlenmişti,hele krala sadece dans eden kızların yılan gibi kıvrılan ayakları ve elleri sanki vucudunu icine doğru alıyordu, büyülenmiştim, 11911

11912

11913. Tapınakların ne zaman yapıldığını Apsaraların ayaklarının duruşuna göre belirliyorsunuz. Ayakların ikisi de aynı yönde ise 11.yüzyıl, topuklar birleşik ayaklar üçgen şeklinde açıksa 9.yüzyıl a ait olduğunu anlıyorsunuz. Apsaralar kralın dansçıları ve insani varlıklar. Tanrı değiller. En azından kralın Apsaraları öyle. Aslında tanrısal şeylerken, el değmeden göğe çekilmişler. Bin yıl öncesini bu kadar net ve berrak olarak görebilmek için rehbere bile ihtiyacınız yok. Her şey o kadar açık resmedilmiş ki. Budizm’in çıkışını, Apsaraları, o günkü hayatları anlamak için Tanrı Vişnu’nun hikayesini anlatmadan geçmek olmaz. Hatta her şey yarım ve anlamsız kalır.isterseniz bunuda daha sönra size özelimde anlatayım cok güzel anılar ve anlatımlar yakalamıstım orada,gercek bir tanrı ve tanrica hissetmenize sebe olacak bir cok deneyimleri eksinlikle hissediyorsunuz,sevgiyle kalın Sn Elvin Hanım,

mistressea
08-12-2006, 05:14
Bilgi, kültür deyince insanın biraz neşesi kaçıyor. Bunun da gerisinde bir türlü çekici kılınamayan insanı hayatından bezdirici eğitim sistemimiz var. Oysa bilgi insanı özgürlüğe götüren sıcak bir dosttur. Benim derdim ise burada kültür dersi vermek değil; fakat ayakların gerçekte ne keyifli üyeler olduklarını göstermeye çalışmak. Böylece de ufaktan ufaktan ayak fetişizmi denen lafın saçmalığını kanıtlamak. BDSM farklı bir ortam. Biz bu -biraz da karanlık- yolun yolcuları az-biraz farklıyız. Ama bir sürü ayak sever ve bence normal erkeğe fetişist, köle demek de ayıp oluyor. (Hem de bir köle dostumun dediği gibi, bizim havamıza ortak oluyor ;-) Bu son cümlem şaka tabii... sadece seni biraz gülümsetmek istedim.

Elvin Hanım teşekkürler! güzel bir iş ama pek bilgimiz yok paylaşımlarınızla bilgilenip kültürleniyoruz bizim oraları görme şansımız olmadı diğer arkadaşlar gibi ama olsun sağlık olsun illa anlamak için oraya gitmeye lüzüm yok okumak kafi tekrar ELİNİZE SAĞLIK
:::::::::beni yıkan laf :::::::bugünü yaşıyorsam yarının seni bana getireceğine inandığım içindir

kaanbirker
08-12-2006, 08:03
Asparaları ülkemizde tanıyan çok az kişiden biri olman sevindirici. Angkhor watt da Tomb Rider ile büyük ün kazandı ve buraları görmüş olman büyük şans :-) Burası yeri değil, ama Apsaralar, Hinduizm zamanının sanat perileri idi ve özgür cinsellikle ilgileri vardı. Sonra Vedizm (ki çok eşliliğe, rastgele sekse ve tanrılara seks ile ulaşma inancına engel getirmeye başlamıştır) ile konumları kısıtlandı. Ayakların kutsallkla ilgileri de giderek unutturuldu. Bu işin içinde çok farklı gerçekler vardır ve burası bu konuları konuşmanın yeri değil. Şimdi reklam gibi olacak ama, insan da söylemeden duramıyor: Çıkacak kitabımda bunları anlatıyorum. Açıklayıcı mesajın için teşekkürler.

Saygıdeger Efendim;
Ayaklar ve hinduzm felsefesi ileilgili yaptığım geziler laos sri lanka hindistan ,vietnam,malezya ve kamboçya ucgeni içinde olan bölgeydi, yaptığım gezi ile ilgili ufak notlar tutmustum yaptığım gezilerle ilgili bende bir kitap yazıyorum,su ana kadar tatil için yurt dışına gezi yapmadım tamamen keşif amaclı ve gezgin ruhuyla güzellikleri keşfetmeye ciıktım ,ortadoğu kuzey afrika ve hinduzm ,budizm ile ilgili tropik bölgeler le ilgili gezilerimi bitirdim. peru, kuba,bolivya ve mayaların ulkesinide görmek istiyorum,ve ölmeden görmek istedğim ülke ve bölgeler ile ilgili uzun olmasada biraz daha listem var, umarım bir gün gerceklestirecem.Combadia da Aspara dançıların yaptığı dans ve o güzel ayakaların kıvrılışı halen gözlerimde unutamıyorum,umarım bir gun 10 sene sonra buraya bu dansı seyretmeye tekrar gelecem diye kendime söz vermistim ki 6 sene kaldı bu zamanı sabırsızlıkla bekliyorum .sanırım 10.seneyi bekleyemeyeceğim.Ayakları ve o güzel masajları şimdiden özledim.Saygı ve sevgilerimle,(kitabınız için özelinize combadia anılarına ait anekdot lar gönderecem.)

DEEPFRİZE
08-12-2006, 16:00
Saygıdeğer Elvin Hanım
beni gülümsetmeye çalıştığınız için ''Size'' Saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Fakat malumunuz şuan içim kan ağlıyor ve içim kan ağlarken gülemiyorum!!! :((
Çok Özür Dilerim

mistressea
09-12-2006, 08:09
Bana yollayacağın tüm bilgileri sevinçle karşılarım Kaan. Ve ne şanslısın ki söz ettiğin coğrafyaları gezebiliyorsun... ve de ayak masajı yaptırma ayrıcalığını yaşamış bir kişisin. İki arkadaşım Tayland da bu olayı yaşadı, anlattıkları gerçekten ilginçti ;-)

Saygıdeger Efendim;
Ayaklar ve hinduzm felsefesi ileilgili yaptığım geziler laos sri lanka hindistan ,vietnam,malezya ve kamboçya ucgeni içinde olan bölgeydi, yaptığım gezi ile ilgili ufak notlar tutmustum yaptığım gezilerle ilgili bende bir kitap yazıyorum,su ana kadar tatil için yurt dışına gezi yapmadım tamamen keşif amaclı ve gezgin ruhuyla güzellikleri keşfetmeye ciıktım ,ortadoğu kuzey afrika ve hinduzm ,budizm ile ilgili tropik bölgeler le ilgili gezilerimi bitirdim. peru, kuba,bolivya ve mayaların ulkesinide görmek istiyorum,ve ölmeden görmek istedğim ülke ve bölgeler ile ilgili uzun olmasada biraz daha listem var, umarım bir gün gerceklestirecem.Combadia da Aspara dançıların yaptığı dans ve o güzel ayakaların kıvrılışı halen gözlerimde unutamıyorum,umarım bir gun 10 sene sonra buraya bu dansı seyretmeye tekrar gelecem diye kendime söz vermistim ki 6 sene kaldı bu zamanı sabırsızlıkla bekliyorum .sanırım 10.seneyi bekleyemeyeceğim.Ayakları ve o güzel masajları şimdiden özledim.Saygı ve sevgilerimle,(kitabınız için özelinize combadia anılarına ait anekdot lar gönderecem.)

mistressea
09-12-2006, 08:10
Ne oldu ki? Gerçekten anlamadım.

Saygıdeğer Elvin Hanım
beni gülümsetmeye çalıştığınız için ''Size'' Saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Fakat malumunuz şuan içim kan ağlıyor ve içim kan ağlarken gülemiyorum!!! :((
Çok Özür Dilerim

DEEPFRİZE
09-12-2006, 20:01
unuttuğunuza sevindim :)))) çok mutluyumm herkese benden çay

mistressea
10-12-2006, 10:45
Agop, öyle çok slave ile iletişim içindeyimki, çok dikkatle aşiv tuttuğum, formlarınızı, mailleriniz, Mesaj Tahtamdaki mesajlarınızı tüm gücüm ile izlemeye çalıştığım halde bir dolu aksaklık yaşanıyor. Bunun en önemli nedeni istisnasız herkese yanıt vermeye çalışmam. Biraz aldırmazdan gelsem, karışıklıklar asla fark edilmez:-) Sen yukardaki mesajı yazınca kontrol ettim, senin kim olduğunu buldum, suçunu hatırladım :-)) Rahat ol... Geldi geçti... Ama sen de bir yol ayrımını geçtin ;-)

unuttuğunuza sevindim :)))) çok mutluyumm herkese benden çay

morientes
10-12-2006, 21:23
kali tanriça şivanin eşi olmakla birlikte tanrilar ve tanriçalarin erkek ve dişilikleri yoktur. şiva erkek olmadığı için erkeklik organinin sertleşmesi söz konusu olamaz bu ezoterik anlatım. kaliye bilgi verme isteğinin anlaşilabilir şekilde anlatılmasıdır. yoksa karisi demek onun dişil enerjisi demektir.

herşeyin tanri olduğuna inanan hindulara göre tanriçanin her şey kutsaldsir ve ayaklara tapinilmasinin hiç bir mahsuru yoktur. o yüzden ayak veya diğer fetişleri çok yopğun şekilde başka kültüğrlerde yaşanmaktadır.

vedik bakiş açisiyla bakarsak tanriçaya tapmak yoluyla nirvanaya ulaşmak mümkündür. biz kölelerde bu yolla tanriçalarimizin özellikle ayaklarına ulaşarak ilahi hazza ulaşmayi amaçliyoruz

mistressea
11-12-2006, 07:56
Şiva cinsiyetsiz değil, yarısı dişi ve bu görünümünün adı Ardhanari. Ayakları kutsal olan ana tanrıça Şakti ile “özlem dolu” bir kucaklaşma sonrası yarısı dişi oluyor. Onu bu kimliği ile gösteren pek çok ikon var (resimleri son kitabım Seks Tanrıları’nda var) ve bu durum Yunan mitolojisinin (aslında Anadolu mitolojisi demek daha doğru) Attis-Kibele (Ana Tanrıça’nın Anadolu’daki görünümü) efsanesinin Hindu versiyonu. Şiva-Şakti (Ardhanari) mitinin mesajı ise erkeğin özünün dişi olduğu.

Şiva’nın cinsel organı da var. Bazı mitlerde (ormanda geçen bir mit bu ve çok uzun) bu organı kendi keserek kendini hadım ediyor. Hinduizmde Şiva’nın kesik organına tapılıyor, ve adına Linga deniyor. Linga ikonları da çok yaygın ve etrafına çiçekler sarılmış penis şeklinde. (Kitabımda Linga’nın da pek çok resmi var.)

Kali-Şiva mitinin mesajı dialektik gelişim: Zıtlıkların eytişimi ile gelişime varılacağı, ölümün bitiş değil, yeniden doğum olduğu.

Kali, Şiva’yı ezerken cinsel organı sertleşiyor ve cinsel ilişkide bulunuyorlar. Yani mit böyle. (Sitemde bu ikonun resmi var).

Ayaklara gelince; ayak tapımının gerisinde “tanrıçanın her yerine tapıldığı için ayağına da tapıldığı” gibi bir mantık yok. Tanrıçanın özellikle ayakları kutsal. Onun ayaklarının olduğu kadar, genelde tüm dişilerin ayaklarının kutsallık ile kesişme noktası olduğu inancı var.

kali tanriça şivanin eşi olmakla birlikte tanrilar ve tanriçalarin erkek ve dişilikleri yoktur. şiva erkek olmadığı için erkeklik organinin sertleşmesi söz konusu olamaz bu ezoterik anlatım. kaliye bilgi verme isteğinin anlaşilabilir şekilde anlatılmasıdır. yoksa karisi demek onun dişil enerjisi demektir.

herşeyin tanri olduğuna inanan hindulara göre tanriçanin her şey kutsaldsir ve ayaklara tapinilmasinin hiç bir mahsuru yoktur. o yüzden ayak veya diğer fetişleri çok yopğun şekilde başka kültüğrlerde yaşanmaktadır.

vedik bakiş açisiyla bakarsak tanriçaya tapmak yoluyla nirvanaya ulaşmak mümkündür. biz kölelerde bu yolla tanriçalarimizin özellikle ayaklarına ulaşarak ilahi hazza ulaşmayi amaçliyoruz

kole39
20-02-2007, 13:16
?

footperest
22-01-2008, 00:48
Merhaba Elvİn Hanim Ben Sİzİn Youtubeden Hayraninizim GerÇekten MuhteŞem Ayaklariniz Var Ve KÖleyİ Domİne EdİŞİnİz Şİİr Gİbİ Bayiliyorum Sİze SÜpersİnİz Hatta Kaİnatin Sirrina ErmİŞsİnİz.

Jennifer
02-06-2008, 05:14
ah banlanmis nedenki?

aaqqq
06-06-2008, 22:17
merhaba elvin hanım ben sizin ayaklarınıza bayılıyorum sizin ayaklarınızın altında olmayı çok isterdim ben şu an 17 yaşındayım size hayranlığım sonsuz

alaniverson
13-06-2008, 12:39
yav iyi hoş ama keşke bikaç tane kendi fotografınızı koysanız da gerçek tanrıcanın ayaklarını görebilsek(sitedekiler dısında)

Fetisheuro.com